BİTLİS / AHLAT - Şehit Murat SARIGÜL İmam Hatip Ortaokulu

Zaman Yönetimi

ZAMAN YÖNETİMİ

Zaman Yönetimi, yapılacak işlerin organize edilerek belli bir plana bağlanmasıdır. Zamanı iyi yönetmeyi bilen bir kişi daha az endişe taşır, daha az stres yaşar ve daha az hata yapar. Zaman yönetimi, geleceğe yön vermeyi sağlar, koordinasyon becerisini geliştirir ve hedefler için program yapmayı gerektirir. Daha anlamlı, daha huzurlu, daha kaliteli, çok daha hoşnutluk duyulan, çok daha az “ah edilesi” bir yaşama sahip olmak için zamanı yönetme çabası içinde olduğumuzu fark etmek gerekir.

ÇOCUKLARIMIZA ZAMAN YÖNETİMİ BECERİSİNİ KAZANDIRMAMIZ ÖNEMLİ!

Çocuk eğitiminde zamanı bilinçli kullanma konusu önemsenmelidir. Çünkü içinde bulunduğumuz çağda karmaşıklaşan hayatın getirileri, zaman baskısının kişilerce daha fazla hissedilmesine sebep olmuş ve dolayısıyla zamanın daha iyi yönetilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Birçok temel alışkanlığın ve davranış biçimlerinin çocukluk döneminde kazanıldığı gerçeği göz önünde bulundurulursa, çocuklarımızı erken yaşlarda zaman kavramının değeri ve kullanımı konusunda eğitmeye başlamak gerekir.

Anne Ve Babalar Zaman Kullanımı İle İlgili Olarak Çocuklarına Nasıl Yardımcı Olabilirler???

 Okumaya öncelik verilerek

 Ders çalışmaları için onları yüreklendirerek, o gün ne yaptığı ile ilgili konuşmaya özen göstererek,

 Çocuğunuzun okul etkinliklerine katılarak,

 Çocuğunuzun okulu veya öğretmeni çağırmadan okula giderek,

 Çocuğunuzla iyi bir kahvaltı yaparak,

 Çocuğunuzun yanında öğretmeni ile konuşuyorsanız olumlu konuşarak,

 Çocuğunuzun yanında okul ve öğretmeni hakkında konuşuyorsanız olumsuz konuşmayarak,

 Çocuğunuzun ders ve ödevlerini yapıp yapmadığını takip ederek.

 Çocuğunuzun evde TV izleme, bilgisayarda oyun oynama saatlerini iyi kontrol ederek,

 Çocuğunuzun zamanı iyi kullanabilmesi için ona yardım ederek,

 Çocuğunuzun öğrenme arzusunu olgunlaştırarak,

 Çocuğunuza akşam yemeklerinde günlük yaptıklarını anlattırarak onun ileriki yaşlarda yaşantısına örnek olabilirsiniz.

 Eğer kendimiz için bir hedef koydu isek, bu hedefe varmak için zamana kendimiz hükmetmeliyiz ki çocuklarımıza da örnek olmalıyız.

Unutmayın ki; Siz Anne ve Baba olarak etkili zaman yönetimi becerilerine sahip iseniz; çocuğunuz da bu becerilere sizi gözlemleyerek sahip olacaktır.

Çocuklara öyle bir özgür irade kazandırın ki geçmiş zamandan asla üzüntü ve pişmanlık duymayacakları bir başarıyla zamanlarını ve hayatlarını kontrol edebilsinler.

Yayın: 16.04.2024 - Güncelleme: 16.04.2024 11:53 - Görüntülenme: 16